Novosti

Botique ANNE
(Zagreb, 14.06.2017)

Trgovina odjeće Botique ANNE prešla je na FILOSov 2BE.LT sustav za maloprodaju. Sustav se sastoji od "light" verzije programa za vođenje maloprodaje (2BE.MP.Lt) i fisklalne blagajne (2BE.POS.Lt).
Ovakav sustav idealan je za vođenje manjih prodajnih mjesta (manjih po frekvenciji kupaca) kao što su trgovine odjećom, cipelama, drogerije is sl.BAUHAUS - Varaždin - još jedan novi prodajni centar!
(Varaždn, 08.06.2015)
Novi Bauhaus centar u Varaždinu je 7. kuća po redu u Hrvatskoj! BAUHAUS i dalje širi svoje prodajne centre po Hrvatskoj, a u planu je još barem jedan. Ovaj centar je preuređeni negdašnji BAUMAX, nanovo uređen prema Bauhasovim standardima.
Sada i Varaždinci mogu koristiti ProfiCard u svome gradu, što su do sada mogli jedino odlaskom do Zagreba.
Kao i PULA, ukupno 8 blagajni je instalirano na lokaciji, te bežičnim barkod skenerima, a na drive in-u sa bežičnim terminalom. Laserski štampači za R-1 račune, termalni za maloprodajne, te integrirani impact štampač za frankiranje i BAUHAUS BONOVE..

Sustav 2BE.POS blagajni je 4. generacije, te radi na Windows platformi. Četvrta generacija F-POS sustava (sada i pod nazivom 2BE.POS), može se izvršavati a Windows i Linux operativnim sustavima, te je napravljen pomoću open source alate Harboura i HwGUIa.
Ponosni smo što i 4. generacija programa zadržava brzinu i stabilnost po kojoj je F-POS nadaleko poznat!

Broj blagajn instaliranih u Bauhausu u stalnom je u porastu sa svakim novim centrom!

TRGOSTIL – otvorenje još jednog novog dućana u Zagrebu!
(Zagreb, 14.08.2014)

Trgostil je otovrio svoju 121. trgovinu u - Zagrebu. Otvorenju u Odranskom Obrežu prisustvovao je i gradonačelnik Zagreba, gdje je pohvalio ponovno otvaranje prehrambene trgovine nakon 10-tak godina.
Ovom trgovinom Trgostil je pokazao da je, koristeći domaću informatički snagu, moguće konkurirati svima, pa tako i stranim trgovačkim lancima. Ovim otvorenjem naš cijenjeni korisnik Trgostil , pomoću našeg 2BE.ERP sustava, upravlja sa 121 trgovinom i veleprodajnim skladištem u centrali, Donjoj Stubici.BAUHAUS - novi prodajni centar u PULI
(Pula, 20.12.2013)

Nekadašnji Brico Store postao je novi Bauhaus centar u Puli! Time se Bauhaus u Hrvatskoj povećao na šest velikih, prekrasnih prodajnih centara, koji kupcu pružaju sve za dom i vrt.
S Bauhausom je u Pulu došao i ProfiCard, koji tvrtkama omogućuje brzu i laku nabavku u svakom Bauhaus centru, te autoriziranu kupnju za plaćanje s odgodom. ProfiCard sustav radi sa PIN zaštitom, te centralno autorizacijom, isto kao i svaka debitna kartica!. Autorizacija traje manje od 1 sekunde, što je brže i od EFT POS sustava banaka.
Ukupno 8 blagajni je instalirano na lokaciji, kao i dosada, sa bežičnim barkod skenerima, a na drive in-u sa bežičnim terminalom. Laserski štampači za R-1 račune, termalni za maloprodajne, te integrirani impact štampač za frankiranje i BAUHAUS BONOVE..

Sustav 2BE.POS blagajni u varijanti F-POS 3.81 je zadnja instalacija ove generacije. Sljedeći centri će koristiti sustav generacije 4.0, koji radi na Windows i Linux operativnim sustavima, te kotisti open source alate Harbour i HwGUI, te PostgreSQL bazu podataka

Sada je već 60 blagajni instalirano u Bauhausovim centrima....
I Zadar ima BAUHAUS!
(Zadar, 30.08.2013)

Bauhaus centar u Zadru, novo mjesto za povoljnu kupnju na 16.000 m2!
Instalirano je ukupno 13 blagajni, kao i dosada, sa bežičnim barkod skenerima, a na drive in-u sa bežičnim terminalom. Laserski štampači za R-1 račune, termalni za maloprodajne, te integrirani impact štampač za frankiranje i BAUHAUS BONOVE..
Sustav 2BE.POS blagajni u varijanti F-POS 3.80 brzo i pouzdano uslužuje vjerne Bauhausove kupce. S ovim centrom, Bauhaus koristi preko 50 blagajni sa FIlosovim 2BE.POS programima.
BAUHAUS – obrada plaća za sve svoje djelatnike u Hrvatskoj
(Zagreb, 15.07.2012)

Filos je uspješno završio implementaciju programske podrške obrade plaća za sve zaposlene Bauhaus djelatnike u Hrvatskoj. Uključene su sve najnovije B2B komunikacije sa bankama i poreznom upravom kako bi se smanjilo potrebno vrijeme za unos i obradu podataka. Također su uključeni svi statistički izvještaji te izvještaji za MIO (RAD1, RAD1g, R-1).FISKALIZACIJA i u Hrvatskoj!
(Zagreb, 06.07.2012)

Vlada je najavila fiskalizaciju do kraja godine. Mnoge domaće tvrtke ponadale su se dobroj zaradi na ionako napaćenom hrvatskom tržištu. FILOS je odlučio ponuditi svim tvrtkama koje moraju raditi sa gotovinom jednu licencu za "fiskalnu blagajnu" po najnižoj cijeni u Hrvatskoj - BESPLATNO!. Program pokriva osnovne funkcije gotovinske blagajne (izdavanje računa, storno računa, izdavanje standardnih popusta) i radi sa standardnim laserskim pisačima. FILOS će do 01.11.2012 na mail adresi primati predbilježbe za besplatnu varijantu fiskalne blagajne. Svim registriranim korisnicima na raspolaganju će biti i stručna pomoć putem e-maila i telefona, dok će se ostali morati snaći sami. Naime, zbog velikog broja Filosovih korisnika, prednost će imati naši ugovorni klijenti, prema kojima imamo obavezu nadogradnje standardnih POS sustava na "fiskalne".TRGOSTIL i FILOS idu dalje!
(Donja Stubica, 2012)

Trgovačka tvrtka Trgostil D.D. produžila je suradnju sa Filosom, što je najbolji pokazatelj da je Filosov sustav 2BE best-buy trgovačkih ERP na hrvatskom tržištu. Trgostil je tvrtka koja pažljivo upravlja sa svojim troškovima i baš iz tog razloga svakim danom je sve prisutnija na hrvatskom tržištu, unatoč krizi i padu kupovne moći.
Koristeći Filosovu tehnologiju, Trgostil u najmanjoj mjeri ovisi o skupim licencima trećih dobavljača. 2BE.ERP ne koristi skupe tehnologije Oracle-a, Microsofta i drugih komercijalnih proizvođača baza podataka, već se oslanja na CODEBASE server kao baznu instalaciju, odnosno besplatni PostgreSQL. Nadalje, kako je najveći trošak trgovačkih lanaca POS oprema (blagajne) i licence za operativni sustav, 2BE.POS može raditi i na DOS-u (FreeDOS) i na Linuxu, koji su u potpunosti besplatni za trgovca. Kod odabira POS opreme (same blagajne), Filosov 2BE.POS radi na širokom spektru blagajni, pa i onih starijih, što omogućava maksimalno iskorištenje POS opreme, pogotovo one starije i kvalitetnije (IBM, Wincor/Nixdorf, NCR, Posiflex i drugi). Radi toga, Trgostil može s potpunom funkcionalnošću koristit blagajne starije generacije koje još dobro služe i najnovije touch terminale koji rade pod npr. Linuxom.


BAUHAUS - novi prodajni centar uSplitu na preko 16.000 m2 prostora
(Split, 09.09.2011)

Bauhaus je otvorio još jedan prodajni centar na preko 16.000 m2 površine za kupce Dalmacije a i šire! Otvorenje je bilo lijepo, a kupaca bezbroj. Kao i do sada, velik izboir artikala za kuću, stan, barku, apartman.... i brze blagajne koje su kupcima ostavili više vremena za biranje.
Ukupno 14 blagajni je instalirano na lokaciji, kao i dosada, sa bežičnim barkod skenerima, a na drive in-u sa bezićnim terminalom. Laserski štampači za R-1 račune, termalni za maloprodajne, te integrirani imact štampač za frankiranje i BAUHAUS BONOVE..
Sustav 2BE.POS u varijanti F-POS 3.77 pokazao se opet kao pouzdano i brzo rješenje.

Sada je i u Split došao sustav ProfiCARD, koji se već na Zagrebačkom području pokazao kao velika pomoć obtnicima i tvrtkama u nabavci repromaterijala.
Playlife-ov dućan otvorenu u Arena centru sa Filosovim programskim paketom
(Zagreb, 05.11.2010)

Tvrtka RIKA d.o.o. je otovrila Playlife-ov dućan u novootvorenom Arena centru u Zagrebu.
Rika se prventstveno odlučila za Filosov programski paket zbog brze blagajne, akcijskih prodaja i loyalty sustava Šparnica, kakav, osim FIlos, u Hrvatskoj nitko ne nudi.PAN Trgovina - preko 100 prodajnih mjesta u Slavoniji i Zagrebu
(Đakovo, Vinkovci, Sl.Brod, Zagreb, 25.09.2010)

PAN je uspješno prešao na Filosov poslovni sustav 2BE, čime su uvedeni novi napredni sustemi poslovanja u sustav sa preko 100 prodajnih mjesta u Đakovu, Vinkovcima, Sl. Brodu, Zagrebu i mnogim mjestima Slavonije.
Ponajviše se ističe novi sustav trgovačkih kartica koje koriste Mifare beskontaktnu chip tehnologiju. PAN SuperCard je prva kreditna kartica u Hrvatskoj koja koristi Mifare chip za identifikaciju i sustav on-line provjere salda i kreditnog limita.BAUHAUS - novi prodajni centar u Rijeci na preko 17.000 m2 prostora
(Kukuljanovo, 25.11.2009)

Bauhaus je otvorio još jedan prodajni centar na preko 17.000 m2 površine za kupce riječkog područja (i šire). U ponudi je, kao i dosada, velik aosrtiman artikala, koji je ovaj put upotpunjen i nautičkim programom. Mada je nautika već predstavljena na otvaranju novog centra u Zagrebu, ipak je to značajnij vijest za prodajni centar koji je u samoj blizini obale. Sudeći po velikoj zainteresiranosti kupaca na otvorenju, vidljivo je da je Bauhaus svojom ponudom upotpunio veliku prazninu u segmentu kvalitetne i sveobuhvatne ponude "za kući i vrt".
Kako bi se zadovoljio visoki standard uslužnosti prema kupcu koj pred sebe postavlja Bauhaus, postavljeno je 16 blagajni, koje sa FILOS ovim programom F-POS osiguravaju protočnost od preko 25.000 atikala u satu. Na taj se način izbjegavaju redovi na blagajnama dulji od "3 kupca u redu".

Također, poslovnim klijentima je ponuđen sustav ProfiCARD, koji se već na Zagrebačkom području pokazao kao velika pomoć obtnicima i tvrtkama u nabavci repromaterijala.

BAUHAUS - novi prodajni centar u Zagrebu na preko 21.000 m2 prostora
(Zagreb, 27.10.2009)

Otvorenjem novog prodajnog centra Bauhausa u Zagrebu F-POS je počeo opsluživati kupce u najvećem maloprodajnom centru u Hrvatskoj. Još jednom se pokazalo da domaći proizvod može konkurirati i kod inozemnih trgovačkih lanaca, te da usprkos svim hendikepima poslovanja u Hrvatskoj (ovdje mislim na velike poreze i namete svih vrsta) možemo zadovoljiti visoke standarde koji su postavljeni u europskim trgovačkim lancima kao što je Bauhaus.

BAUHAUS je pružio domaćim kupcima uvijete kupnje kakvi vrijede u cijeloj Europi, te se "naš čovjek" u BAUHAUSu osjeća kao vrijedan i cijenjen kupac. Pozivamo vas da posjetite BAUHAUS, te se i sami uvjerite u kvalitetu ponude, ljubazne prodavače i, naravno, brze F-POS blagajne. DOBRODOŠLI!
FILOS.2BE.POS - glavne značajke u BAUHASU
 • Akcijske prodaje MIX&MATCH
 • PROFICard loyalty platežna kartica autorizirana PINom
 • Veza sa EFTPOS Zabe
 • Protočnost do 2100 stavaka u satu (max. 3500)
 • BLAGAJNA: Posiflex PB2200 (1.5 GHZ VIA), bežični scanner ARGOX, EPSON TMH6000 štampač

 • Otvorene dvije velike distribucije unutar Gastro Grupe

  (Zagreb, 01.08.2009)
  (Split, 01.10.2009)

  Gastro Grupa je otvorila dvije distribucije, kako bi svojim kupcima još više olakšala dobavu roba, te osigurala najpovoljnije uvijete. Iako su locirane više od 350 km udaljeno, i djeluju kao sastavni dio informatičkog sustava grupe, te koriste FILOS sustav za centralno vođenje matičnih podataka, te putem FODES sustava, kao i druge članice, dostavljaju podatke u centralni "bazen" podataka (2BE.koncentrator).

  Koristeći centralni "bazen" podataka, (kod ovakvog prikupljanja podatka radije koristimo riječ bazen nasuprot baze, jer Koncentrator prikuplja podatke po više različitih mjera i iz različitih sustava), svaka članica može koristiti izvještaje koji joj nisu dostupni u vlastitom programskom rješenju, te se na taj način povećava konkurentnost čitave grupe. Ovdje je važno naglasiti da se putem sustava FODES podaci prikupljaju iz različitih izvora i vrsta programskih rješenja. To znači da je onaj mit "o zajedničkom programu za sve" i u praksi srušen. Zašto je to bitno? Radi takvog načina nije potrebno veliko ulaganje u startu, a svaka članica može upoznati FILOS.2BE sustav i sama, bez pritiska, odlučiti da li joj je on zgodan ili ne.
  BAUHAUS krenuo sa vlastitom karticom!
  (Zagreb, 05.05.2009)

  BAUHAUS je krenuo sa ProfiCard sustavom, čiju funkcionalnost osigurava 2BE.CardMan programski sustav.

  Proizvodi (funkcionalnost) koje kartica podržava su:
  • Prepoznavanje kupaca
  • Odobravanje rabata
  • Odgođeno plaćanje
  • Kontrola limita (kupca i pojedinih kartica)
  • Autorizacija plaćanja PINom

  Sustav ProfiCARD dostupan je svim pravnim osobama koje potpišu ugovor sa BAUHAUSom, te korištenjem ProfiCARD kartice ostvarauju se brojne pogodnosti kod kupnje, te olakšava nabavka tvrtkama. Svaka pravna osoba može imati više kartica, a svaka kartica ima svoj limit i svoj PIN. Opširnije...

  Gastro grupa se odlučila za FILOS

  (Zagreb, 11.03.2009)

  Gastro grupa se nakon dužeg odabira odlučila za FILOS sustav, te će pomoću FILOS 2BE sustava pratiti vlastito poslovanje. Kao novost, 2BE sustav će također služiti za komunikaciju među članicama, te razmjenu podataka među članicama. Kod sustava razmjene bitno je naglasiti da će filosov sustav FODES (Filos Open Data Exchange System) omogućiti razmjenu podatka između svih članica, neovisno čiji informatički sustav članice koriste. Na taj način će se povećati dinamičnost i manevarska sposobnost svih članica, te će i više nego do sada djelovati kao jedan.  Najviša instalacija u Hrvatskoj!

  (Begovo Razdolje, 21.12.2008)


  Na nadmorskoj visini od 1060m smjestio se pansion Planinski raj i Obiteljsko gospodarstvo Francisković. Begovo Razdolje je najviše naseljeno mjesto u Hrvatskoj, te je tako to i najviša instalacija FILOS programa u Hrvatskoj.
  U pansion Planinski raj instalirana je NCR kasa sa F-POS om, te 300 metara udaljena MP.X instalacija za vođenje maloprodaje. Dvije lokacije su povezane na "starinski način", putem modema. Back office je putem ADSL-a povezan s Internetom, te se putem Interneta pruža podrška i održavanje sustava.
  Ovo je još jedna instalacija, koja se uz već postojeće u Vela Luci, otoku Prviću i Braču ne mogu obići u roku manjem od 12 sati. Takve lokacije zahtijevaju pouzdanu opremu i program koji ne zahtijeva održavanje i intervencije. FILOSov sustav je tako dobio još jednom priliku da se potvrdi kao pouzdan i samostalan programski sustav na koje se poduzetnici mogu osloniti.

  U TRGOSTIL u potpunosti uveden FILOS sustav

  (Donja Stubica, 30.04.2008)


  Proces bešavnog uvođenja FILOS poslovnog sustava u TRGOSTIL je završio. Tijekom godine dana FILOSov tim je bešavno uvodio svoj poslovni sustav preuzimajući podatke iz starog sustava. Paralelno s nama, trgostilov informatički tim sastavljen od Srećka Ljubiića, Martina Kica i Martine Košec je uvodio FILOS programe u dućanem, te s 30.11.2007 su ti procesi završeni. Preostale su još neki dijelovi koje će TRGOSTIL uvesti po vlastitoj odluci, a zbog organizacijskih razloga.

  Komercijalni odjel TRGOSTILa je pomoću naših programa uveo visoku kontrolu nad ugovorima s dobavljačima, te asortimanom u prodavaonicama. Ukupni rezultati poslovanja TRGOSTILA u 2007. godini doveli su do gotovo čudesnog zaokreta, te je TRGOSTILova dionica postala vrlo tražena. Time se pokazalo da je strategija uprave, vođena direktorom g. Potočkim urodila plodovima.
  Robne kuće ORO, Stubičke Toplice i Bistričanka startale!

  (Oroslavlje,Stubičke Toplice, Marija Bistrica, 20.03.2007-01.04.2007)


  Tri najveća maloprodajna objekta su u roku od 10 dana prešla na rad s FILOS sustavom. Kako su svi podaci o stanju lagera na dan prelaska se automatski preuzimanju, te se na taj način ubrzava proces prelaska.

  Kako su svi podaci o cijenama i asortimanu centralizirani, s prodajnom mrežom se upravlja iz komercijale, te je na taj način rasterećeno osoblje dućana. Sada se na prodajnim mjestima mora voditi briga o robi i kupcima, a komercijalni dio se odrađuje u centrali, gdje se prate trendovi i cijene kod konkurencije.

  I ono što je za prodajno mjesto najbitnije - kupac prolazi blagajnu brzo i bezbolno. Više vremena za odabir artikala; a za one brzopotezne kupce - najbrža kupnja u Hrvatskoj.

  Što kažu blagajnice? Brzo i lako! I ono što je još lakše - kreditne i debitne kartice; nema više prekucavanja. Kako? Blagajna je povezana s EFT POS uređajem!
  Maloprodajna lokacija "36-ca" startala sa FILOS sustavom

  (Donja Stubica, 11.03.2007  Otvorena prva trgostilova maloprodajna lokacija sa FILOS sustavom.

  Što je novo kupcima? Brži prolaz na blagajnama! .... A za popularne ULTRA akcije iz kataloga sada se vidi i ukupna ušteda!  Startala veleprodaja i distributovno skladište

  (Donja Stubica, 20.02.2007)


  Kao prvi subjekt koji koristi FILOSov sustav, startalo je distributovno skladište i veleprodaja, kojom TRGOSTIL snadbijeva svoje dućane, te prodaje robu svojim veleprodajnim kupcima, čiji profil kreće od malih obiteljskih trgovina pa sve do javnih ustanova.

  Kao sljedeći korak, planira se start prvog maloprodajnog dućana, koji se nalazi preko puta upravne zgrade, te je tako napogodnija lokacija za obuku trgostilovog help desk-a, odnosno informatičkog tima koji će održavati FILOSov sustav u TRGOSTILU.
  TRGOSTIL D.D. - uvođenje cjelokupnog FILOSovog informatičkog sustava

  (Donja Stubica, 20.12.2006)


  FILOS i TRGOSTIL su potpisali ugovor kojim se regulira uvođenje cjelokupnog FILOSovog informatičkog sustava u trgovački lanac TRGOSTIL. To znači da će Trgostil koristiti naše programe od blagajne do uprave, te u svim dijelovima sustava kao što su centralna distribucija i veleprodaja, naručivanje, te ono najbitnije - kontrola sustava i upravljanje zalihama.

  TRGOSTIL je, osim po svom regionalnom značaju i tradiciji, poznat kao član i osnivač ULTRA GROS grupe, koja kao udruženje trgovaca okuplja velik broj članica i pokriva cijelu Hrvatsku.
  Starta novi projekt - F-POS za Linux!

  (FILOS, 06.11.2006)


  Iako je F-POS program koji je najbrži i najstabilniji pod DR-DOS operativnim sustavom, te nema nikakvih problema sa novim POS uređajima na USB sučelju, markenting "velikih" nas gura da F-POS dobije i inačicu za drugi najpopularniji operativni sustav za POS - Linux.

  Iako će novi F-POS biti primarno razvijan za Ubuntu Linux, paralelno će se testirati i rad pod MS WePOS-om. Očekuje se da će razvoj novog F-POSa trajati oko 3 godine. Prve će verzije programa biti distupne i prije, ali stabilnost aktualnog F-POSa neće biti postignuta prije roka od 3 godine.

  Zaželimo sreću F-POS Linux timu, pred kojim je dug i naporan put!
  PROTADE-LEMONA sa FILOS poslovnim sustavom!

  (Stubičke Toplice, 01.09.2006)


  PROTRADE LEMONA iz Stubičkih toplica startao s kompletnim FILOS poslovnim paketom. Tvrtka PROTRADE je maš dugogodišnji korisnik maloprodajnih rješenja (MP.X, MP.Norm i F-POS), a prije 2 mjeseca sklopljen je ugovor kojim će se pokriti i ostale djelatnosti (proizvodnja tekstila i hrane), te uprava poduzeća i knjiigovodstvo. Trenutno PROTRADE ima 51 uposlenika i 20 vanjskih suradnika.  RIVA GRUPA - nova benzinska pumpa u Dugom Selu

  (Zagreb, 15.07.2006)

  Blagajna IBM 4694 ShurePOS će opsluživati kupce ove benzinske pumpe sa 4 agregata, te punionicom cisterni za distribuciju loživog ulja. Odabirom kvalitetne opreme, Riva Grupa i nadalje iskazuje strategiju dugoročnih ulaganja.  PIP – Startala maloprodaja vezana na Navision ERP

  (Rijeka, Osijek, Split, Zagreb, 01.01.2006)


  Tvrtka PIP iz Zagreba startala je s korištenjem FILOSove maloprodaje koja je informatički povezana s Microsoft Navision ERP sustavom.

  Maloprodajni dio sastoji se od F-POS blagajni, MP.X backoffice programa za maloprodajno poslovanje, te sustava Koncentrator koji prikuplja i distribuira podatke iz i prema prodavaonicama.

  Osim što se u Koncentratoru mogu vidjeti svi podaci prodajnih mjesta, on u sebi ima ugrađen i modul za razmjenu podataka s ERP sustavima, koji je FILOS već koristio i kod povezivanja s drugim ERP sustavima (BAAN, te sustavima u Konzumu, Dioni, Brodokomercu, Ferimportu i dr.). Tvrtka SPAN iz zagreba, koja je uvela Navision u PIP sudjelovala je u izradi modula u Navisionu koji razmjenjuje podatke s Koncentratorom. Format za razmjenu podataka je FILOSov format koji se koristio i za razmjenu podataka s drugim ERPovima.

  Ovo je prva instalacija Navision ERPa s maloprodajom u Hrvatskoj.
  EUROSHOP PC – Uvođenje FILOSovog informatičkog sustava u cjelokupno poslovanje

  (Split, Dubrovnik, Varaždin, Zadar, Hvar, Vinkovci, Osijek, Vela Luka, Čakovec, Koprivnica, 15.06.2005-15.07.2005)


  Tvrtka EUROSHOP PC iz Splita odlučila se na uvođenje FILOSovog kompletnog informatičkog sustava. EUROSHOP je već duže vrijeme korisnik programa za blagajnu F-POS, te se tako imao prilike upoznati s kvalitetom FILOSovih programa.

  Planira se u roku od mjesec dana prebaciti podatke iz postojećeg sustava, te u roku od 6 mjeseci napraviti prilagodbe poslovanju EUROSHOPA.
  EUROSHOP PC – novi prodajni centar u Koprivnici

  (Koprivnica, 15.09.2004)


  Otvorenje novog prodajnog centra površine 2000 m2 u Koprivnici izazvalo je veliko zanimanje Koprivnice i okolice, te obogatilo ponudu roba tog kraja.

  Tri blagajne, dvije IBM 4614 ShureONE i jedna IBM 4694 ShurePOS u potpunosti zadovoljavaju potrebe centra. Kupci su zadovoljni velikom protočnošću blagajni, te brzom naplatom bez dosadnih redova.
  BAUHAUS – otvorenje novog prodajnog centra na Jankomiru

  (Zagreb, 28.11.2003)


  Otvorenje novog prodajnog centra na 13.000 m2 na Jankomiru privukla je pažnju iznad svih očekivanja. Bogata ponuda kombinirana s kvalitetom i velikim brojem akcija privukla je više od 20.000 kupaca u prva dva dana rada novog centra.

  F-POS 3.68 Rabbit instaliran na IBM 4694-207 ShurePOS blagajnama s najnovijim SureMark termalnim printerom s tri stanice, te 10" TFT color monitorima najjača je instalacija među blagajnama u ovim prostorima. Izračunata brzina protoka blagajne na ovim blagajnama je preko 4200 stavaka u satu, a vrijeme koje je potrebno za start blagajne nakon nasilnog pada (nestanka struji i sl.) je 65 sekundi!!

  Također, jedan od noviteta je upotreba bežičnih BARKOD čitača, što operateru daje veliku autonomiju kretanja, te se roba može registrirati i u kolicima.

  I u ovoj instalaciji koristili su se EFT POS uređaji Zagrebačke banke DD kao integrirani dio sustava naplate kreditnih kartica. Tako integrirani EFT POS uređaj, osim komfora, donosi i potpunu kontrolu nad naplatom kreditnih kartica, te veliku brzinu rada i brz ispis SLIP-ova na štampaču blagajne, što smanjuje troškove nabavke više vrsta termo papira.
  F-POS u Muller robnoj kući u centru Zagreba

  (Zagreb, 26.11.2002.)


  Tvrtka DOM TRGOVINA otvorila je Muller roubnu kuću u City centru na Jelačićevom trgu.

  Široka ponuda kozmetike, porculana, stakla, multimedije i robe za domaćinstvo na 4 kata privukla je velik broj kupaca na otvaranje. Kako je to i predpraznični period, broj kupaca je bio i udsetostručen nego u ostalim mjesecima u godini!

  F-POS u varijanti 3.65 Rabbit instaliran je na WINCOR/NIXDORF BEETLE/M blagajnama. Bitna novost u ovoj verziji F-POS-a jest čvrsta integracija EFT POS uređaja Zagrebačke banke DD i F-POS-a s potpunom kontrolom napalte kreditnim i debitnim karticama.
  F-POS dobio nadimak: Rabbit

  (Rijeka, 09.04.2001.)


  Tvrtka BRODOKOMERC iz Rijeke odlučila je podići nivo usluge u svojem najvećem dućanu - Cash&Carry-u na Vežicama.

  Osim obnove odjela prehrane, odlučili su povećati protočnost blagajne, te su tako pozvali FILOS da postavi IBM-ove blagajne 4694 s FILOS-ovim programom F-POS 3.2 SX+, što je i učinjeno u roku jednoga dana.

  Rezultati povećanja brzine u odnosu na prijašnje stanje mogu se svesti u jednu jedinu riječ: ZEC!

  F-POS dobio i kodno ime: RABBIT.
  BUHAUS-Zagreb otvorio veliki prodajni centar na žitnjaku.

  (Zagreb, 14.12.2000.)


  Poznata europska trgovačka kuća BAUHAUS napokon je otvorila svoja vrata i u Hrvatskoj. Prilikom odabira blagajni i programa za blagajnu odlučili su se za IBM-4694 blagajne i FILOS-ov F-POS 3.1 SX+.

  Uz 11 stacionarnih blagajni, koristilo se i 6 dodatnih (privremenih), kako bi smanjili gužvu prilikom otvaranja i prvih dana rada.
  CENTROMARKET u Bihaću također s F-POS-om (Bihać, 13.12.2000.)


  Talijaski ulagači (EUROSHOP & PITARELLO) sa partnerom iz BiH (CENTROMARKET) otvorili su jednu razinu robne kuće u centru Bihaća. Prilikom odabira blagajni i programa za blagajnu, odlučili su se za IBM & POSIFLEX blagajne i F-POS 3.0 SX+.
  EUROSHOP d.o.o. Otvorio svoj novi dućan i u Osijeku! (Osijek, 06.12.2000.)


  EUROSHOP PC d.o.o. Split, otvorio je svoj novi dućan u Osijeku, pri čemu se opet odlučio za FILOS-ov F-POS 3.0 SX+.

  Takav korak talijanskog vlasnika samo potvrđuje kvalitetu programa i uslužnost FILOS-a.
  Potvrda europske kvalitete!
  EUROSHOP d.o.o. Otvorio svoj novi dućan u Varaždinu

  (Varaždin, 17.11.2000.)


  EUROSHOP PC d.o.o. Split, čiji su vlasnici iz EU-a (Italija), otvorio je svoj novi dućan u Varaždinu (prostorije bivše VAME).

  Odlučivši se na kvalitetno rješenje POS-a (blagajni), odabrali su IBM 4614 blagajnu i FILOS-ov program F-POS 3.0 SX+. Takvo rješenje POS-a garantira EUROSHOP-u protočnost od 3500 stavaka po blagajni u satu, što pridonosi zadovoljstvu kupaca kako bi njihovo dragocjeno vrijeme proveli u kupovini, a ne čekanju pred blagajnom.

  Kako se talijanski vlasnik odlučio na F-POS, to samo doprionosi potvrdi europske kvalitete hrvatskih softwerskih kuća, pa tako i FILOS-a kao vodećeg proizvođača domaćeg POS softwarea. Daljnji dokazi ove teze očekuju se uskoro (12. mj. 2000.), ali o tome uskoro!
  PROVJERENA KONFIGURACIJA: F-POS & IBM4694

  A-C TRADING CO. Otvorio svoj novi dućan u Malom Lošinju

  (Mali Lošinj, 02.04.2000.)


  FILOS-ov dugogodišnji korisnik, tvrtka A-C TRADING CO. Otvorila je svoj novi dućan u Malom Lošinju, tik uz tržnicu. Kako i u svojim ostalim dućanima koriste IBM 4694 blagajne, nije bilo razlike u odabiru niti kod otvaranja svog novog dućana. Pouzdanost rada i brzina posluge kupaca jedne su od glavnih uvjeta koji moraju biti zadovoljeni u svakoj trgovini.

  Odabirom programa F-POS za blagajnu IBM4694 već u samom početku (u verziji 1.0), te stalnom razvitku (do aktualne verzije 2.4), tvrtka A-C TRADING CO. pokazala je povjerenje u kvalitetu programa i njegov pouzdan rad, te se radi toga odlučila u svom novom dućanu koristiti provjerenu konfiguraciju hardware-a i software-a.
  DIONIN zagrebački diskont otvorio vrata sa F-POS-om i blagajnom IBM4694

  (Zagreb, 10.12.1999.)


  Tvrtka DIONA iz Zagreba odlučila je pokrenuti lanac diskontnih prodavaonica u Zagrebu, od kojih je prvi na adresi H. Macanovića 29 (kod tržnice Jarun). Paralelno sa tom poslovnom odlukom donesena je i odluka o prelasku na domaći program za blagajnu IBM4694, kako bi riješio problem 2000-te i povećao mogućnost prilagodbe programa na blagajni specifičnom poslovanju diskonta.

  S obzirom da DIONA već dvije godine koristi FILOS-ov program za robno praćenje u trgovinama (BackOffice), prelaskom na F-POS otvorile su se mnogobrojne nove mogućnosti prilagodbe informatičkog sustava prema želji i potrebama DIONE.
  F-POS i blagajna IBM4694 u punom pogonu u Rijeci!

  (Zagreb, 20.09.1999.)


  Tvrtka BRODOKOMERC iz Rijeke donijela je odluku o prelasku na novi, domaći program za IBM-ove blagajne 4694. Kako suradnja između Brodokomerca i FILOS-a postoji već dvije godine (Brodokomerc koristi program za maloprodaju MP4.3 često zvan u trgovačkim krugovima kao BackOffice), odluka o prelasku na F-POS bila je najlogičnija, time više što su se brodokomercovi stručnjaci mogli uvjeriti u kvalitetu rada prateći rad marketa "Bella" tvrtke A-C Trading.

  Stabilan rad programa pri velikom broju izdanih računa marketa "Bella" (tijekom godine nikada ne pada ispod 1000 dnevno) i podrška bili su jedni od glavnih razloga odluke o prelasku na F-POS u Brodokomercu.

  Također, potpisom ugovora o održavanju Brodokomerc je otvorio mogućnost promptne preinake samog programa prema njihovim potrebama.

  Prvi brodokomercov dućan koji u punom pogonu sa FILOS-ovim software-om na IBM-ovim blagajnama 4694 radi već punih mjesec dana pokazao je da F-POS, kao domaći, hrvatski proizvod, može u potpunosti konkurirati svjetskim rješenjima.
  Privredna banka Zagreb i FILOS zajednički prezentirali vezu POS blagajne i EFT POS uređaja

  (Zagreb, 10.09.1999.)


  FILOS i PBZ prezentirali su rad EFT POS uređaja kojim upravlja blagajna. Tako se i na Hrvatsko tržište uvodi standard koji je u Europi i svijetu već uveliko u primjenu.  Na vrh stranice